Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ganime Aydın'ın "Topraktan Sofraya STEAM" başlıklı projesi TUBİTAK 4004 Kapsamında desteklenmiştir

TUBİTAK 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı Kapsamında Mart 2022 dönemi “Topraktan Sofraya STEAM” isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Ganime Aydın’ın yapacağı proje 12-17. 06.2023 tarihleri arasında ÇOMÜ Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecektir. Projenin temel amacı, öğrencilerde STEAM etkinlikleriyle yeşil ve sürdürülebilir tarım bilinci oluşturmaktır. Bu amaçla Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Merkez) bağlı 2022-2023 öğretim döneminde ortaokul 6 ve 7. ve 8. sınıfa devam edecek olan 30 göçmen ve dezavantajlı öğrenci ile projenin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.  Projenin alt amaçları ise öğrencilerde, sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi, atık su arıtımı ve kullanılması, biyoçeşitlilik, biyolojik mücadele, yenilenebilir enerji üretimi ve enerjinin korunması, tarımsal zenginliklerimizin farkındalığı, üretimi ve korunması, gıda atıklarıyla geri dönüşüm, organik tarım üretimi, tekstilde organik boyama, doğa ve sanat ilişkisi, teknolojinin entegrasyonu, mühendislik ve STEAM ( fen, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik) etkinlikleriyle kültürel entegrasyon bilincinin oluşturulmasıdır.

Öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.