Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Topluma Hizmet Uygulamaları Örnekleri

IŞIKLAR MUHARREM YILMAZ ORTAOKULU

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Seda ÇAVUŞ GÜNGÖREN’in gerçekleştirdiği Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında öğrenciler Çanakkale Merkez Işıklar Muharrem Yılmaz Ortaokulu’nun bahçe düzenlemesini gerçekleştirmişlerdir. Bu kapsamda öğrenciler ağaç, çiçek dikimi yapmış, tören sırası çizgileri yeniden çizmiş, çöp kutularını geri dönüşüm kutuları haline getirilerek 4 farklı renkte boyamıştır. Koşu yarışı için tasarlanmış yolun çizgileri düzeltmiş ve yeniden renklendirmiş, okulu çevreleyen bordür taşları kırmızı ve beyaza boyamış ve eskiyen oyun alanlarının boyalarını yenilemişlerdir. Buna ilişkin fotoğraflar aşağıda sunulmuştur.

UMURBEY ORTAOKULU

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü oluru ile 27 Mayıs 2022 tarihinde topluma hizmet uygulamaları kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ABALI ÖZTÜRK sorumluğundaki lisans öğrencilerimiz Umurbey Ortaokulunda akıl oyunları oynattılar, palyoça vb. rol alma etkinlikleriyle oyun oynatıp çocukları eğlendirdiler.

GENÇLİK MERKEZİ

Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ABALI ÖZTÜRK sorumluğundaki lisans öğrencileri Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde 14 hafta boyunca akıl oyunları etkinliğine katıldılar.

2022-2023 güz öğretim yılında, Eğitim Fakültesi, Kimya Eğitimi Anabilim Dalı’ndaki 4. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Özüdoğru'nun yürüttüğü Topluma Hizmet dersi kapsamında, Çanakkale Gençlik Merkezi’ne giderek, oradaki öğrenciler ile Akıl ve Zeka Oyunları oynayarak, orada bulunan öğrencilere yardım etmektedirler.

KEPEZ İLKÖĞRETİM OKULU & ÇABAÇAM

2021-2022 öğretim yılı bahar dönemi Öğr. Görevlisi Yasemin ÇINAR’ın Topluma Hizmet dersinde yaptığı uygulamalar öğrencilerin toplumsal ve kültürel değerler yönünden sosyal sorumluluk almalarını, belirlenen toplumsal sorunların çözümüne yönelik çalışmalarını, bireysel ve grup olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını sağlamaktadır. Bu amaçla Öğrt. Görevlisi Yasemin ÇINAR’ın Topluma Hizmet dersi kapsamında öğrenciler ÇOMÜ Kütüphanesi, Merkez Devlet Kütüphanesi, Kepez İlköğretim Okulu, ÇABAÇAM, Müze, Eğitim Fakültesi Laboratuvarlarında, Belediyenin Sosyal Yardımlaşma Derneğinde gönüllü olarak çalışmışlardır. Buna ilişkin fotoğraflar aşağıda sunulmuştur.

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLER DERNEĞİNE BAĞIŞ

2019-2020 Akademik Yılı Güz Yarıyınında Doç. Dr. Didem Giray Dilgin'in yürüttüüğü Toğluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kimya Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri "plastik kapak" projesi ile Türkiye Omurilik Felçliler Derneğine (TOFD) 400 kg plastik kapak bağışlayarak ihtiyaç sahibi engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye hediye ettiler.

SOSYAL MEDYA ÇALIŞMALARI

2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Korona virüs salgını nedeni ile ders online yapılmıştır. Tüm öğrenciler online ders yaptığı için faydalı olur diye lise müfredatındaki derslerden Kİmya Öğretmenliği Öğrencilerii istediği bir konuyu anlatıp youtube videosu olarak yüklediler. Link aşağıda verilmiştir:

FİDAN DİKİMİ

2021-2022 yılında Doç. Dr. Didem Giray Dilgin'in yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları Tüm öğrencilere doğa sevgisi ve bilincini artırmak için fidan dikimi yaptırıldı.

SOKAK HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ

2021-2022 yılında Doç. Dr. Didem Giray Dilgin'in yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde hayvan sevgisini arttırabilmek ve yardımlaşma bilinci oluşturmak için mum yapıp sokak hayvanları koruma derneğine bağışladık onlar mama aldılar.

Ekler

Didem_Giray_Dilgin_topluma_hizmet_uygulamalari.pdf
Seda_Cavus_Gungoren_Isiklar_Muharrem_Yilmaz_Ortaokul.pdf
yasemin abalı öztürk-topluma hizmet-akıl oyunları.pdf