Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Leyla AYVERDİ'nin TÜBİTAK 1002a Hızlı Destek Projesi

Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Leyla AYVERDİ'nin yürütücüsü olduğu "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında STREAM Yaklaşımına Yönelik Bir Öğretim Tasarımı Geliştirilmesi" isimli proje "TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı" kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Desteklenmeye hak kazanan TÜBİTAK 1002-A projesinde fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Derya GİRGİN ve Doç. Dr. Eylem YALÇINKAYA ÖNDER, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Dr. İsmail SATMAZ, Balıkesir Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Caner BÖREKÇİ, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Dr. Yunus Emre Avcu ve Dr. Sibel Özatlı araştırmacı olarak yer almaktadır.

Projede Fen Bilimleri Öğretmenlerinin ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıf fen bilimleri öğretim programında yer alan sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik kazanımlara uygun olarak, STREAM yaklaşımını sınıf ortamında kullanabilecekleri öğretim tasarımının oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda 9-10 Mart tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde ve İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’nde Balıkesir’deki Fen Bilimleri öğretmenleriyle, 16-17 Mart tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Çanakkale’deki Fen Bilimleri öğretmenleri ve öğretmen adayları ile eğitimler gerçekleştirilmiştir.